Cretan Dream ResortΠίσω

Γαστρονομία και γευστικές διακοπές στα Χανιά της Κρήτης, σε εξαιρετικό ξενοδοχείο

Αν αναζητάτε γαστρονομία και γευστικές διακοπές στα Χανιά της Κρήτης, είστε στο σωστό μέρος – και στο σωστό ξενοδοχείο

Οι γαστρονομικές και γευστικές διακοπές στα Χανιά της Κρήτης ήταν πάντα κανόνας για κάθε επισκέπτη του νησιού, ακόμη και πριν από την εμφάνιση του όρου στην ταξιδιωτική ορολογία. Μάλιστα, οι περισσότεροι επισκέπτες στα Χανιά ήθελαν να δοκιμάσουν λίγο από την περίφημη Κρητική διατροφή ήδη από τη δεκαετία του ‘50. Περνώντας γρήγορα στο σήμερα, μόλις ανακαλύψατε ένα από τα καλύτερα μέρη για να μυηθείτε στην πλούσια γαστρονομική παράδοση των Χανίων: το Cretan Dream Resort & Spa.

Τα φρέσκα προϊόντα από τα Χανιά και την Κρήτη γενικότερα είναι κορυφαίας ποιότητας: Τα νόστιμα λαχανικά, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το φρέσκο ψάρι, το κρέας από καλοταϊσμένα ζώα, τα γαλακτοκομικά προϊόντα, το μέλι, τα αρωματικά βότανα, όλα αυτά τα εκλεκτά φαγητά κάνουν το νησί έναν πραγματικό παράδεισο για γαστρονομικές διακοπές. Και να μείνετε στο Cretan Dream Resort & Spa είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος για να εξερευνήσετε αυτόν τον γαστρονομικό θησαυρό των Χανίων.

Η μακρά παράδοση εξαιρετικής γαστρονομίας στα Χανιά και την Κρήτη – και πώς η διαμονή σας στο ξενοδοχείο μας μπορεί να μετατρέψει τις διακοπές σας σε μια γαστρονομική εξερεύνηση

 

Στο Cretan Dream Resort & Spa, θέλουμε οι επισκέπτες μας να ζήσουν τα καλύτερα της κρητικής παράδοσης και να την έχουν στην καρδιά τους για πολύ καιρό μετά τις διακοπές τους στα Χανιά. Και μεγάλο μέρος αυτής της παράδοσης είναι η περίφημη Κρητική γαστρονομία.

Λένε ότι το κλειδί για ένα εξαιρετικό πιάτο είναι η ποιότητα και η φρεσκάδα των συστατικών που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του. Και αυτό είναι μεγάλη αλήθεια για την κρητική κουζίνα. Το νησί είναι γνωστό σε όλο τον κόσμο για την εξαιρετική ποιότητα των φρέσκων προϊόντων του, είτε πρόκειται για γεωργικά, είτε για κτηνοτροφικά, είτε για γαλακτοκομικά προϊόντα. Το μοναδικό κλίμα στα Χανιά και την Κρήτη, η γονιμότητα της γης και η μεγάλη εμπειρία των ντόπιων αγροτών και κτηνοτρόφων, που περνούν τα «μυστικά» για την παραγωγή προϊόντων ανώτερης ποιότητας από γενιά σε γενιά, όλα συμβάλλουν ώστε τα κρητικά προϊόντα διατροφής να συγκαταλέγονται στις κορυφαίες γαστρονομικές απολαύσεις σε όλο τον κόσμο.

Στο Cretan Dream Resort & Spa, τιμάμε αυτή τη μοναδική γαστρονομική παράδοση των Χανίων και της Κρήτης και σας βοηθάμε να έρθετε σε επαφή με ό,τι καλύτερο έχει να προσφέρει η κρητική γη. Μπορείτε να γίνετε μάρτυρας σε μερικές βασικές γεωργικές δραστηριότητες, όπως τη συγκομιδή των ελιών ή το άρμεγμα της κατσίκας, και να δοκιμάσετε μερικά από τα φρέσκα τοπικά προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας κατευθείαν από την πηγή.

Μπορούμε επίσης να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε μια εξειδικευμένη γαστρονομική περιήγηση στα Χανιά. Μπορεί να είναι ένα σεμινάριο παραδοσιακής κρητικής μαγειρικής, ή ένα μάθημα με τα γαστρονομικά μυστικά και τα θεμέλια της κρητικής διατροφής, ή, γιατί όχι, να δοκιμάσετε τις καλύτερες ποικιλίες του περίφημου κρητικού οίνου. Απλά πείτε μας ποιο μέρος της κρητικής γαστρονομίας θέλετε να εξερευνήσετε και εμείς θα σας βοηθήσουμε να ξεκινήσετε την κρητική γαστρονομική σας περιπέτεια με το δεξί!

Γαστρονομία και γευστικές διακοπές στα Χανιά και την Κρήτη – Μαγειρική από τη Μινωική εποχή

Η εκλεκτή γαστρονομία του νησιού ξεκίνησε πάνω από 5.000 χρόνια πριν, όταν ακόμα φυσικά δεν υπήρχαν ξενοδοχεία – και πολύ λίγοι ή καθόλου ταξιδιώτες – στο νησί. Ήταν η στιγμή που ξεκίνησε ο Μινωικός Πολιτισμός, ο πρώτος οργανωμένος πολιτισμός στην Ευρώπη.

Οι Μινωίτες άφησαν πίσω τους μερικά από τα διασημότερα ανάκτορα του κόσμου, με αξεπέραστη αρχιτεκτονική ανά τους αιώνες. Αλλά ο Μινωικός Πολιτισμός είχε επίσης μεγάλη σχέση με τις εξαιρετικές γεύσεις, καθώς εκείνη την εποχή το ελαιόλαδο και το κρασί, μεταξύ άλλων τροφίμων, που παράγονταν στο νησί, θεωρούνταν γαστρονομικός θησαυρός, ενώ εξάγονταν και λατρεύονταν σε πολλά μέρη του τότε γνωστού κόσμου.

Είναι εντυπωσιακό να σκεφτούμε ότι μετά από όλες αυτές τις χιλιετίες, τα θεμέλια της περίφημης Κρητικής διατροφής παραμένουν τα ίδια όπως και στην αρχαία Μινωική διατροφή: ελιές και ελαιόλαδο, δημητριακά ολικής αλέσεως, ψάρια, χόρτα και βότανα. Μάλιστα, η παγκοσμίως γνωστή μεσογειακή διατροφή είναι άμεσος απόγονος της κρητικής διατροφής.

Και αυτό ήταν μόνο η αρχή: Η Κρήτη, ευρισκόμενη στο σταυροδρόμι τριών ηπείρων, υπήρξε ένα χωνευτήρι πολιτισμών από τα αρχαία Μινωικά χρόνια, γεγονός που έχει δημιουργήσει μια πλούσια γαστρονομική παράδοση αιώνων. Είναι αυτή η παράδοση που δημιούργησε καταπληκτικά πιάτα όπως είναι το πεντανόστιμο αρνάκι με σταμναγκάθι, οι υπέροχοι μπουμπουριστοί (δηλαδή τηγανητοί) χοχλιοί, η θρεπτική σαλάτα με ντάκο και τα εξαιρετικά καλτσούνια, ανάμεσα σε τόσες άλλες λιχουδιές.

Εν ολίγοις, όλα τα παραπάνω οδηγούν σε ένα απλό συμπέρασμα: όσον αφορά τη γαστρονομία, τα Χανιά και η Κρήτη συγκαταλέγονται στους κορυφαίους προορισμούς παγκοσμίως για γαστρονομικές διακοπές. Έτσι, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής σας στο νησί θα πρέπει πάντα να έχετε τα μάτια σας (και τη μύτη σας) ανοιχτά, για να βρείτε και να απολαύσετε μερικές από τις καλύτερες γεύσεις στον κόσμο.

Στο Cretan Dream Resort & Spa γνωρίζουμε ότι οι καλύτερες διακοπές είναι αυτές που σας επιτρέπουν να βυθιστείτε πραγματικά στις τοπικές παραδόσεις. Και στην Κρήτη, η τοπική γαστρονομία και μαγειρική παράδοση μπορεί εύκολα να είναι κάτι που θα θυμάστε για πολύ καιρό μετά τις διακοπές σας στα Χανιά.

Μάθετε περισσότερα για τις γαστρονομικές εκδηλώσεις στο Cretan Dream Resort & Spa.