Cretan Dream ResortΠίσω

Διακοπές τον Σεπτέμβρη στα Χανιά: Καιρός, κολύμπι και δραστηριότητες

Διακοπές τον Σεπτέμβρη στα Χανιά: Δοκιμάστε τες, νιώστε τον ευχάριστο καιρό, κολυμπήστε σε μια ιδανική θερμοκρασία νερού, κάντε όλα τα υπέροχα πράγματα που προσφέρει η πόλη των Χανίων (ακριβώς όπως το καλοκαίρι) και δε θα το μετανιώσετε…

Διακοπές τον Σεπτέμβρη στα Χανιά; Οπωσδήποτε! Μάλιστα, πολλοί επισκέπτες που έρχονται στην Κρήτη ξανά και ξανά, προτιμούν να επισκέπτονται το νησί αυτή την εποχή του χρόνου, όταν ο καιρός και οι συνθήκες κολύμβησης είναι ιδανικές και δεν υπάρχει ποτέ έλλειψη από ενδιαφέρουσες δραστηριότητες.

Πρώτα απ’ όλα, οι διακοπές τον Σεπτέμβρη στα Χανιά μοιάζουν – και είναι – καλοκαιρινές διακοπές, παρότι υπάρχει λιγότερος συνωστισμός από ότι τον Αύγουστο. Ειδικά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη στην Κρήτη δεν μπορείς να διακρίνεις τη διαφορά του καιρού από τον Αύγουστο (φυσικά, το γεγονός ότι η Κρήτη είναι το νοτιότερο μέρος της Ευρώπης βοηθάει…).

Διακοπές τον Σεπτέμβρη στα Χανιά: Καιρός και κολύμπι

Φανταστείτε να κολυμπάτε και να κάνετε ηλιοθεραπεία στις εκπληκτικές παραλίες των Χανίων, με λιγότερο κόσμο από ό,τι κατά τους πολυάσχολους καλοκαιρινούς μήνες. Τώρα, φανταστείτε ότι ο καιρός είναι υπέροχος και η θερμοκρασία των κρυστάλλινων νερών ζεστή, όπως το καλοκαίρι. Έτσι είναι οι παραθαλάσσιες διακοπές στα Χανιά τον Σεπτέμβριο.

Τα Χανιά έχουν μερικές από τις καλύτερες παραλίες στην Ευρώπη, όπως το Ελαφονήσι, τον Μπάλο, τα Φαλάσαρνα και τις παραλίες της Παλαιοχώρας, οι οποίες προσελκύουν όλο και περισσότερους επισκέπτες κάθε χρόνο. Αλλά γιατί να ακολουθήσετε τον πολύ κόσμο του Αυγούστου και να μην επισκεφτείτε την Κρήτη τον Σεπτέμβριο, τότε που η θερμοκρασία της θάλασσας στα Χανιά είναι η ίδια, αλλά οι άνθρωποι που ανταγωνίζονται για «μια θέση κάτω από τον ήλιο» είναι αρκετά λιγότεροι; Ναι, καλά καταλάβατε, ο Σεπτέμβριος είναι ο καλύτερος μήνας για τις διακοπές σας στα Χανιά, ειδικά αν η κολύμβηση στις εκπληκτικές παραλίες τους είναι μεγάλο μέρος των σχεδίων σας.

Τον Σεπτέμβριο, υπάρχουν ακόμα πολλοί επισκέπτες στα Χανιά, αλλά όχι τόσοι όσοι τον Αύγουστο. Ταυτόχρονα, οι ντόπιοι, που κι αυτοί συρρέουν στις παραλίες τον Αύγουστο, επιστρέφουν στις δουλειές τους, οπότε, παρότι σε καμία περίπτωση ο Σεπτέμβριος δεν είναι «μήνας απομόνωσης», υπάρχει πολύ λιγότερος συνωστισμός από ότι τον Αύγουστο.

Όσον αφορά τον καιρό, το πρώτο μισό του μήνα είναι το ίδιο με τον Αύγουστο. Στο δεύτερο μισό μπορεί να συναντήσετε μια περαστική μπόρα μια φορά την εβδομάδα, ή μπορεί κάποιες φορές να χρειαστείτε ένα λεπτό πανωφόρι τη νύχτα, όμως το δροσερό νυχτερινό αεράκι είναι ευχάριστο, αφού κατά τη διάρκεια της ημέρας κάνει ακόμα αρκετή ζέστη (και σας είπαμε ότι είναι ιδανικά για μπάνιο;)

Διακοπές τον Σεπτέμβρη στα Χανιά: Δραστηριότητες

Μεγάλη αλήθεια: Ο Σεπτέμβριος στα Χανιά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τον Αύγουστο. Τα πάντα στο νησί λειτουργούν κανονικά: τα ξενοδοχεία, οι ταβέρνες και τα εστιατόρια, οι καφετέριες, τα μπαρ και τα κλαμπ, και το 100% των αξιοθέατων και των δραστηριοτήτων. Η μόνη διαφορά είναι ότι έχετε την ευκαιρία να ζήσετε όλα αυτά με λιγότερο κόσμο (που είναι τέλειο για δημοφιλείς προορισμούς όπως τα Χανιά).

Τον Σεπτέμβριο, η υπέροχη Παλιά Πόλη και το Παλιό Ενετικό Λιμάνι των Χανίων είναι στα καλύτερά τους. Χρειάζεστε χρόνο και ηρεμία για να απολαύσετε πραγματικά τη μοναδική τους ατμόσφαιρα και ο Σεπτέμβριος είναι η καλύτερη περίοδος.

Το ίδιο ισχύει και για τις επισκέψεις σας στα υπέροχα μουσεία και αρχαιολογικά αξιοθέατα των Χανίων: Τον Σεπτέμβριο μπορείτε σίγουρα να αποφύγετε τον πολύ κόσμο, τόσο πριν μπείτε όσο και την ώρα που τα απολαμβάνετε, που είναι ότι καλύτερο για τις διακοπές σας.

Ο Σεπτέμβριος είναι μία από τις καλύτερες περιόδους για διακοπές στα Χανιά. Ο καιρός είναι τέλειος, η θάλασσα ζεστή και το κολύμπι πολύ ευχάριστο, όπως το καλοκαίρι, ενώ οι επισκέπτες είναι λιγότεροι. Είτε σας αρέσει να κολυμπάτε στη θάλασσα είτε στην πισίνα, εμείς στο Cretan Dream Resort & Spa θα είμαστε δίπλα σας για να διασφαλίσουμε ότι έχετε όλα όσα χρειάζεστε για τις υπέροχες διακοπές σας στα Χανιά τον Σεπτέμβρη.